m

MICHIEL VAN MIEREVELT
1566-1641
Portret van Frederik Hendrik, Prins van Oranje
Van Mierevelt is de meest vooraanstaande portretschilder van de vroege 17de eeuw. Hij was hofschilder en portretteerde vele Europese notabelen, zoals hier prins Frederik Hendrik.
Particuliere collectie

linda

JURRIAEN OVENS
1623-1678
Portret van Lucia Wijbrants
Ovens kwam uit Noord-Friesland maar vestigde zich in Amsterdam. Na zijn leertijd bij Rembrandt, raakte hij meer in zwang dan zijn leermeester. Hij portretteerde de allerrijksten uit Amsterdam en zelfs de Engelse koning Charles II.
Collectie Hoogsteder & Hoogsteder

jk

JEAN BAPTISTE VAN DER HULST
1790-1862
Portret van Wilhelmina van Pruisen, gemalin van Willem I, Koning der Nederlanden, gezeten voor een portret van haar zoon Willem II, Koning der Nederlanden. Van der Hulst was de beroemde hofschilder van de Oranjes in het midden van de 19de-eeuw. Dit schilderij is afkomstig uit de collectie van één van Wilhelmina's hofdames.
Particuliere collectie

BO

J.M. SARTORY
actief circa 1720
Vanitas (detail)
Sartori is een uiterst zeldzame schilder. Hij was in het begin van de 17de eeuw werkzaam in Oostenrijk. Met haarscherpe precisie schildert hij het verborgen dierenleven dat zich afspeelt tussen de struiken op de bodem van het bos. Dit genre stond bekend onder de Italiaanse naam Sottobosco.
Collectie Hoogsteder & Hoogsteder

vr

VIKTOR & ROLF
Modeontwerpers
Viktor & Rolf studeerden in 1992 af aan de kunstacademie in Arnhem. Sindsdien heeft het designduo zich ontwikkeld als ware virtuozen in de haute couture. De triomfen van hun fantasierijke creaties, conceptuele catwalkshows en magische museumpresentaties bezorgden hen wereldfaam.
Foto Marijke Aerden

linda

LINDA NIEUWSTAD
Kunstenaar
Linda Nieuwstad volgde en voltooide haar opleiding aan het Sandberg Instituut Amsterdam. Sindsdien verwondert zij de wereld met haar werk, bestaande uit bloemwanden en bloemstillevens tot wel 6 meter hoog. Voor deze enorme, maar elegante creaties laat Nieuwstad zich inspireren door bloemen op historische schilderijen. Een betoverend spel in kleur en proportie.

jk

JAN KOEN LOMANS
Textielvormgever / ontwerper
Gefascineerd door de verschillende cyclische stadia van de natuur,
laat ontwerper Jan Koen Lomans het toeval toe in zijn organische en dynamische ontwerpproces.
Lomans werkt bij voorkeur in textiel voor zijn tactiele installaties.
De verbeelding van zijn begeesterde thema’s wordt gedreven door zijn bijzondere technologische innovaties, onder andere in samenwerking met het Textiel Lab.

p

PETRA EN ERIK HESMERG
Fotografenduo
Een diepe passie voor fotografie uit zich in het perfect vangen van de drie dimensies van bijzondere objecten, voor onder meer boeken, catalogi en presentaties.
Van het Guggenheim tot Museum Boijmans Van Beuningen, van het Gemeentemuseum Den Haag tot kunstgaleries over de hele wereld behoren tot hun vooraanstaande clientèle.