.

HOTEL DES INDES

Aanbieding overnachting inclusief toegangskaart Masterly volgt t.z.t.


>
In 1858 liet baron Van Brienen, adviseur van koning Willem III, een stadspaleis bouwen aan het deftige Lange Voorhout. Hij koos deze locatie, omdat hij naast zijn landgoed Clingendael, ook in de Haagse binnenstad een statig onderkomen wilde hebben om feesten in te geven.

Een aantal jaren na de dood van de baron werd het pand verkocht en na een verbouwing van vier jaar als hotel in gebruik genomen. Op 1 mei 1881 werd Hotel Des Indes in Den Haag feestelijk geopend door Prins Frederik van Oranje. De aankondiging uit 1880 luidde: ‘Dit Hotel van den eersten rang is het grootste der residentie en geheel nieuw ingericht volgens de eischen des tijds.’ Bij de opening in 1881 door Prins Frederik van Oranje, kreeg het gebouw de naam Des Indes, naar het hotel met dezelfde naam in Batavia, Nederlands-Indië. Het wapen van Batavia is tot op heden te zien in de driehoekige versiering boven aan de gevel van Hotel Des Indes en op de overkapping van de entree. 140 jaar later wordt Hotel Des Indes nog steeds beschouwd als het meest exclusieve hotel in Den Haag.

Geen hotel kent zo’n indrukwekkende lijst met beroemde bezoekers als Hotel Des Indes. Het gastenboek bevat de illustere namen van koningen, keizers, maharadja’s, presidenten, generaals, componisten, Nobelprijswinnaars, kunstenaars en geestelijke leiders zoals de Dalai Lama. Direct na de oorlog betrokken de geallieerden het hotel en verbleven regeringsleiders en generaals als Dwight Eisenhower, Winston Churchill en Bernard Montgomery in Des Indes.

Koningin Juliana ontving in Hotel Des Indes de Thaise koning tijdens een staatsbezoek en vierde hier haar verloving met Prins Bernard. De magische klanken van pianist Arthur Rubenstein vulden ooit de Des Indes Lounge. Ook spionne Mata Hari en balletdanseres Anna Pavlova maakten hun opwachting in Hotel Des Indes net als beroemdheden uit de film- en muziekwereld, zoals Josephine Baker en Maurice Chevalier. De komst van Mick Jagger, zanger van de Rolling Stones, zorgde voor een menigte hysterische fans voor de ingang van het hotel. Ook de legendarische popartiesten Prince en Michael Jackson, kozen tijdens hun verblijf in Den Haag, voor Des Indes.

.

VOCO HOTEL (voorheen ABNAMRO gebouw / Kneuterdijk).

Aanbieding overnachting inclusief ticket voor Masterly volgt t.z.t.

Het Hotel ligt op 3 minuten loopafstand van Masterly The Hague.